Новости

Новости

Датум: 12. Oktobar 2017 09:47 Категорија: Новости

4.10.2017.године одржана радионица поводом Дана старих лица у одељењу II/1 "Честитка за баке и деке".После одржане радионице представници одељења су са учитељицом Оливером Јовановић посетили баке и деке у Дневном боравку за стара лица у граду, дружили се са њима,певали ,рецитовали и дали им своје поклоне.

   

Прочитај

Новости

Датум: 12. Oktobar 2017 09:37 Категорија: Новости

3.10.2017.у одељењу II/1 одржана радионица поводом Националне недеље промоције дојења у сарадњи са Патронажном службом Дома здравља Пирот. Десеторо ученика је са учитељицом Оливером Јовановић после радионице на позив службе узело учешће својим пригодним програмом " Подржимо дојење" на свечаној прослави у Bianca Event Centru.

   

Прочитај

Новости

Датум: 07. Oktobar 2017 15:41 Категорија: Новости

У ОШ "Душан Радовић" у Пироту, дана 06.10.2017.године са почетком у 18ч, одржана је креативна радионица у оквиру европског дана језика, као пријава на међународни конкурс "EDL official T-shirt contest for 2018". Радионицу су са ученицима петог, сестог и седмог разреда организовали Маја Игњатовић, проф.енгл.језика, Богдан Ђорђевић,проф.ликовне културе и Александра Јовановић,проф.разредне наставе.

   

Прочитај

Станичење

Датум: 07. Oktobar 2017 15:34 Категорија: Новости

У Станичењу, дана 05.10.2017.године, наставница енглеског језика, Маја Игњатовић је одржала креативну радионицу са ученицима 7.разреда, поводом европског дана језика.Радионица је била и увод за пријављивање на међународни конкурс "E D L official T-shirt contest for 2018".

   

Слике

Прочитај

„Безбедност ученика на интернету“

Датум: 06. Oktobar 2017 17:19 Категорија: Новости

У петак 6.10.2017. године одржано је предавање за ученике петог и шестог разреда „Безбедност ученика на интернету“.Прочитај

Дечја недеља - Темска 2017.

Датум: 06. Oktobar 2017 17:14 Категорија: Новости

Поводом Дечије недеље 02.10.217.године у Темској одржана је радионица "Рециклирај и уради сам". Учествовали су ученици осмог и петог разреда као и ученици млађих разреда са учитељима. Реализатори радионице биле су наставница Ивана Денчић, наставник биологије, и Сања Ристић Марковић ,професор техничког и информатичког образовања.


Прочитај

Дечја недеља у ОШ“Душан Радовић“. Неговање генерацијских мостова кроз игру, песму и смех

Датум: 06. Oktobar 2017 17:10 Категорија: Новости

Четврти дан Дечје недеље у ОШ“Душан Радовић“ био је посвећен спорту. У школском дворишту права мала Олимпијада на којој учествују баке , деке и родитељи. Учесници се надмећу у шаху, друштвеним играма и разним вештинама.Директорка ОШ“Душан Радовић“, Наташа Бранковић, каже да је весело и раздрагано било свих ових дана. Сваки дан био је тематски обрадјен уз изузетано ангажовање ученика и њихових наставника.

Прочитај

Школа “Душан Радовић” импресионирала применом хоризонталног учења представнике 10 земаља Европске уније

Датум: 04. Oktobar 2017 21:28 Категорија: Новости

Лисабонским споразумом земље чланице Европске уније потписале су да се  међусобно договарају и сарађују на пољима образовања и васпитања путем пројекта “Отворени метод координације”. Тако је на нивоу Србије 2014. године покренут СХАРЕ пројекат под називом “Унапређивање квалитета образовног система Републике Србије кроз унапређивање ефективности система спољашњег вредновања рада школа и развој хоризонталног учења између школа”, који реализује Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања и Центар за образовне политике, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и УНИЦЕФ-ом.
 
ОШ “Душан Радовић” је учесник у Пројекту од 2014. године и после две ипо године изашла је из Пројекта са најбољим резултатима, каже директорка Наташа Бранковић. Иначе, од 2016. године у Школи се примењује хоризонтално учење и међу 20 школа у Србији Школа “Душан Радовић” оцењена је као најактивнија и најуспешнија због чега су представници Школе били позвани да учествују на Конференцији 27. септембра у Школи “Ћирила и Методија” у Београду и представе своја искуства.
 
Директорка Наташа Бранковић каже да је целокупни утисак после конференције веома позитиван, а дискусија је подстакла представнике земаља Европске да се заинтересују за пиротску школу и даљу сарадњу.

Том приликом, истиче директорка, потрудили су се и да представе град из ког долазе и због тога су направили још једну презентацију о Пироту.Зоран Марковић, професор српског језика, био је део тима који је презентовао Школу и рад на Пројекту. Како је истакао у изјави за Портал Плус онлајн поносан је што припада школи која је за кратко време успела да од врло слабих оцена од стране екстерне евалуације после годину ипо дана стигне до највише оцене. Конференција у Београду је од великог значаја јер су имали прилику да афирмишу своје резултате који су јако добро прихваћени од држава – учесница на Пројекту и изазвали су велико интересовање, рекао је Марковић.Професорка енглеског језика Маја Игњатовић такође је била у Београду, како каже више у својству преводиоца. Задовољна је импресијама свих представника Европске уније и тиме да су за врло кратко време постигли добре резултате који су примећени.Конференцији у Београду су присуствовали представници Министарства просвете Републике Србије, Завода за вредновање квалитета васпитања и образовања, Уједињених нација, Уницефа и представници министарства просвете свих европских земаља које су учествовале.
 
Овом приликом директорка Наташа Бранковић најавила је семинаре наставника у Школи и активности у оквиру Дечје недеље. Један од важнијих догађаја у Школи биће предавање о безбедности деце на Интернету које ће у петак, 6. октобра, одржати представници Министарства трговине, туризма и телекомуникације за децу и родитеље.


Прочитај

Семинар „Како успоставити и реализовати међународну просветну сарадњу?“

Датум: 01. Oktobar 2017 18:02 Категорија: Новости

У нашој школи у суботу 30.09.2017. године одржан је семинар „Како успоставити и реализовати међународну просветну сарадњу?“. Семинару је присуствовало 30 наставника.

   

Слике

Прочитај

Eвропски дан језика 2017.

Датум: 01. Oktobar 2017 17:49 Категорија: Новости

У уторак, 26.09.2017. је био европски дан језика (EUROPEAN LANGUAGES DAY) и који се сваког 26. септембра на разне начине обележава широм света. У нашој школи је јуче наставница енглеског језика Марија Митић са око 40 својих ученика из другог, трећег и четвртог разреда  одржала креативну радионицу на којој су се сви лепо забавили, радили и нешто ново чули и научили.

  

Слике

Прочитај