Новости

Срећна Нова година

Датум: 28. Decembar 2017 10:46 Категорија: Новости

У уторак, 26.12.2017. године у 12ч, Маја Игњатовић, проф.енгл.јез., посетила је дечије одељење пиротске болнице са ученицима 5. и 7. разреда. За ту прилику је припремила представу "Срећна Нова година" за децу која бораве на одељењу и поделила им је новогодишње пакетиће. Пакетићи су поклон родитеља наших ученица Ане Тодоровић из 5-2 и Иве Тошић из 7-2.

    

 

Прочитај

Пластичном флашом до највеће новогодишње јелке

Датум: 28. Decembar 2017 10:04 Категорија: Новости

У среду, 27.12.2017.године у 18ч у учионицама бр. 9 и 10, Маја Игњатовић и Марија Митић, проф.енгл.језика, одржале су едукативну радионицу "Пластичном флашом до највеће новогодишње јелке" у којој су учествовали ученици 5., 6. и 7.разреда наше школе и ШОСО "Младост". Ово је трећа година за редом колико траје сарадња између две школе, а циљ оваквих радионица је развијање и неговање осећаја за дружење и толеранцију између деце која долазе из различитих животних услова и средина. Тема радионице је била израда новогодишњих јелки од рециклирајућег материјала. Радионици су присуствовали наставници и родитељи уценика из ШОСО " Младост". По завршетку радионице, ученици наше школе поклинили су две јелке ученицима - гостима и изразили жељу да се ова сарадња настави.

   

Слике

Прочитај

Новогодишњи програм

Датум: 27. Decembar 2017 21:41 Категорија: Новости

Уз срдачну добродошлицу упућену од стране учитељíце Светлане Ћирковић родитељима ученика, бакама, декама и драгим гостима, 22. децембра ученици 4-1 су приредили новогодишњи програм и песмом, глумом, игром измамили прегршт осмеха и аплауза. Декор новогодишње јелке и балони намењени су драгој публици.

   

Прочитај

Лајкић за паркић

Датум: 24. Decembar 2017 19:17 Категорија: Новости

Ученици одељења I 2 и I 3 са учитељицама Маријом Тошић и Анитом Голубовић су данас укитили јелку у парку на Калеу украсима које су сами направили у оквиру акције Лајкић за паркић. Деца су са одушевљењем прихватила учешће у акцији.

   


Слике

Прочитај

Хуманитарни фудбалски турнир

Датум: 24. Decembar 2017 19:01 Категорија: Новости

Хуманитарни фудбалски турнир "Борба за живот" . Циљ је прикупљање средстава за лечење троје ученика који су теже поврђјени у саобраћајном удесу код Млекарске школе. Иницијатива је потекла од ученика школе "Душан Радовић". Хвала свима који су се одазвали и помогли.

   

Прочитај

Умеће комуникације 2

Датум: 14. Decembar 2017 09:46 Категорија: Новости

2. и 3.12.2017. одржан је семинар "Умеће комуникације 2 - комуникацијске вештине у пракси". Семинар је похађало 60 полазника.

Прочитај

Дигитални час

Датум: 10. Decembar 2017 15:45 Категорија: Новости

Поводом конкурса Министарства трговине, туризма и телекомуникација Србије, којим се афирмише дигитализација у настави, под називом Дигитални час 2017/18.године, наставници ОШ " Душан Радовић" , Снежана Минић, професор разредне наставе и Бобан Тошић, професор информатике и рачунарства, осмислили су и реализовали дигитални час музичке културе, под називом Распевани мрави. Тим Министарства за процену радова , од око две стотине приспелих радова, овом часу доделио је трећу награду. Свечано уручење признања биће одржано у Београду у просторијама Министарства.

 

Прочитај

Јавни час српсог језика

Датум: 07. Decembar 2017 09:56 Категорија: Новости

28.11.2017.године учитељица Оливера Јовановић са одељењем II-1 одржала Јавни час српсог језика "Душан Радовић кроз песму и причу".Часу присуствовали родитељи, директорка, наставници и учитељи наше шоле.

   


Прочитај

Представа "Дар"

Датум: 07. Decembar 2017 09:44 Категорија: Новости

3.12.2017.године Маја Соколовић и Оливера Јовановић присуствовале су представи "Дар" и интерактивној трибини о различитости поводом Међународног дана особа са инвалидитетом.

   

Прочитај

Дан школе 2017.

Датум: 03. Decembar 2017 18:37 Категорија: Новости

Поводом Дана школе организован је наградни темат на тему "Дете је човек у оделу детета". У писању су се такмичили ученици од петог до осмог разреда. Најбољи рад је написала Миња Пенчић V 2, а награђене су и Марта Јовановић VII 2, Јана ЈеленковићV 2, Милица Ћирић VIII Темска, Јована Мијалковић V 3 и Ива Ристић V 2. Победнице су своје радове прочитале на књижевној вечери у новој читаоници. Отварању библиотеке су присуствовали, ученици наставници, родитељи и драге гошће Милица Голубовић, помоћница градоначелника и Надица Костић, директорка Народне библиотеке. Књижевно вече је отворила директорка Наташа Бранковић, а водитељ књижевне вечери је била наставница српског језика Драгана Јовичић.

   

Слике


Прочитај