Новости

Дан школе 2017.

Датум: 30. Novembar 2017 22:50 Категорија: Новости

Поводом Дана школе, 28.11.2017. године одржан је тематски дан посвећен лику и делу Душана Радовића. У реализацији су учествовали ученици од првог до четвртог разреда, са својим учитељима, у централној школи и у издвојеним одељењима у селима Темска, Станицење, Сопот и Црноклиште. Кроз игру, цртеже, стрип и глуму, ученици су се нашли у улози ликова из песама и прича Душана Радовића. Тако су на занимљив и креативан начин научили доста о животу и раду песника , чије име носи наша школа.

   

Слике


Прочитај

Дописна математичка олимпијада

Датум: 25. Novembar 2017 14:25 Категорија: Новости

Представник наше школе, као и прошле године, на финалном такмичењу Дописне математичке олимпијаде, које је одржано 19.11.2017.године у Београду, овог пута као ученик шестог разреда, био је Јанко Стефановић (предметни наставник Славица Маринковић). Након освојене И награде по завршетку другог кола такмичења (максималан број поена-100), уследила је Похвала у финалу. Јанку честитамо на постигнућима и желимо нове успехе у будућности!


Прочитај

Час математике: Подударност троуглова-примена ставова о подударним троугловима

Датум: 25. Novembar 2017 14:10 Категорија: Новости

У школи се настављају активности,  иновативног  и креативног карактера, са елементима диференциране наставе, чији је циљ константно унапређивање наставе, па је тако 23. 11. 2017. год.  одржан угледни час из математике, чији је реализатор предметни наставник Славица Маринковић. На дневном реду је била наставна јединица: Подударност троуглова - примена ставова о подударним троугловима, а ученици VI3 су се бавили проблемима доказивања подударности троуглова, сагледавајући их из различитих перспектива. Продукте тимског рада су међусобно, опет тимски, процењивали и дискутовали. Часу су присуствовали: колеге, представници управе школе и стручне службе. 

   

Слике

Прочитај

Тематски дан - Писменост

Датум: 25. Novembar 2017 13:42 Категорија: Новости

Маја Игњатовић, проф. енглеског језика је одржала тематски дан "Писменост",  у оквиру ког је са ученицима 5. и 7.разреда обрадила тему "Digital Literacy".

    

СликеПрочитај

Радионице српског језика

Датум: 18. Novembar 2017 17:11 Категорија: Новости

Почеле су радионице интензивног учења српског језика намењене мигрантима. Прве две радионице водие су Драгана Јовичић, наставница српског језика и Јелена Пенчић, наставница енглеског језика. Са децом у радионицама учествују и вршњачки едукатори, ученици шестог и осмог разреда. Прва радионица "Азбука - повезивање слова и гласа" је одржана 7.11.2017. године, а друга "Oд рецепта до посластице" на којој су се вршњачким едукаторима придружили чланови Ђачког парламента одржана је 16.11.2017. године на Дан толеранције.


  

Слике

Прочитај

Међународни дан толеранције 2017.

Датум: 15. Novembar 2017 22:47 Категорија: Новости

Као и сваке године и ове године је у ОШ "Душан Радовић" обележен Међународни дан толеранције 16. новембар. Ученици Ђачког парламента, заједно са својим координаторима, одржали су радионицу где су одгледали филм о толеранцији а затим су направили паное који су постављени у холу школе.

    

Слике


Прочитај

Како су се хранили наши преци

Датум: 08. Novembar 2017 18:27 Категорија: Новости

Поводом Вукове недеље 8.11.2017. одржан је јавни час под слоганом "Како су се хранили наши преци". У организацији часа учествовали су ученици и родитељи. Спремала су се стара српска јела : ђувеч, развучена баница, пита са тиквом и ванилице. Родитељи, уценици и наставници су се на крају дана послужили укусним посластицама.

     

Слике

Прочитај

Тематски дан 2017.

Датум: 08. Novembar 2017 14:28 Категорија: Новости

Тематски дан "Писменост" у издвојеном одељењу Основне школе "Душан Радовић" у Станичењу је одржан 3.11.2017. Учествовали су сви разреди и сви наставници од првог до осмог разреда.

       

Слике


Прочитај

Вуку у част

Датум: 07. Novembar 2017 22:23 Категорија: Новости

Поводом обележавања Вукове недеље и дана рођења Вука Стефановића Караџића, 6.11.2017.године одржан је јавни час српског језика "Вуку у част" , применом драмског метода у настави. Час је реализовала учитељица Маја Соколовић, уз асистенцију Тонија Ристића, а присуствовали су родитељи ученика, баке, деке  и колеге из школе. Ученици IV2 , обучени у народне ношње, су нас кроз песму , игру и глуму  упознали са животом  Вука Караџића.

        

Прочитај

Вук Караџић од А до Ш

Датум: 06. Novembar 2017 21:18 Категорија: Новости

Дана 06.11.2017. године у Темској је одржана радионица поводом Вукове недеље под називом "Вук Караџић од А до Ш". Реализатори су : Павлина Митић, Александар Деспотовски, Снежана Ђорђевић и Александра Костић.

     

Прочитај